اگر به استانبول سفر کردید، خوردن غذاهای نمادین ترکی را فراموش نکنید؛ غذاهایی خوشمزه و متنوع که غالب آنها از گوشت و ماهی تشکیل می‌شوند و هر گردشگری را شیفته خود می‌سازند.

استانبول بهترین شهر برای تجربه غذاهای نمادین و متنوع ترکی است، جایی که شما می‌توانید با ذائقه‌های مردم ترکیه در رستوران‌ها و کافه‌های استانبول آشنا شوید. در این لیست تعدادی از غذاهای محبوبی را معرفی و بررسی می‌کنیم که نباید خوردن آنها را در استانبول، این شهر پرهیاهو و رنگانگ از دست داد.

دونر

این غذای کلاسیک ترکی امروزه به یکی از غذاهای ملی آلمان نیز تبدیل شده است. دونر به شکل‌های مختلفی سرو می‌شود. رایج‌ترین انواع آن دوروم و اسکندر کباب است؛ دوروم شامل دونر پیچیده در نان لواش می‌شود و اسکندر کباب از دونر روی نان پیده تشکیل شده است که آن را همراه با ماست، سس گوجه و کره سرو می‌کنند.

ایچلی کوفته

کوفته یکی از خوراک‌های رایج و معمولی ترکی، اما بسیار خوشمزه است. ایچلی کوفته را لایه‌ بیرونی شکننده و تردی از بلغور تشکیل می‌دهد که دورتادور مواد داخلی را پوشانده‌اند. مواد داخلی نیز شامل گوشت چرخ‌کرده، پیاز، جعفری و دانه‌های کاج است.

لاهماجون

گاهی این‌ غذا را با نام پیتزای ترکی معرفی می‌کنند؛ اما واقعیت این است که لاهماجون هیچ شباهتی به پیتزای کلاسیک ایتالیایی ندارد. این غذای خوشمزه و نمادین ترکی شامل نانی نازک و گرد می‌شود که روی آن گوشت چرخ‌کرده می‌ریزند و در کنار آن نیز، جعفری و لیمو سرو می‌شود. برای خوردن لاهماجون معمولا نان را رول می‌کنند و آن را به صورت ساندویچ می‌خورند.

مزه‌ها

دنیای مزه‌های ترکی بسیار بزرگ و متنوع است. برخی از خوشمزه‌ترین مزه‌ها، فاوا (پوره باقالی)، کوپوغلو (قطعات بامجان سرخ‌شده با ماست و سس گوجه) و موهامارا (خمیر فلفل قرمز، گردو، آبلیمو و شیره انار) به شمار می‌رود.

کباب‌ها

کباب‌های ترکی از مهم‌ترین غذاهای نمادین ترکی محسوب می‌شوند و انواع بسیار زیادی دارند؛ آدانا و اورفا از گوشت چرخ‌کرده بره تشکیل شده است که با سیخ کباب می‌شود و یکی را با ادویه و تند، و دیگری را بدون ادویه آماده می‌کنند، بیتی گوشت چرخ‌کرده گاو یا بره است که با سیخ کباب می‌کنند، لای نان لواش می‌پیچند و با ماست و سس گوجه سرو می‌شود و شیش، قطعات مربعی گوشت یا مرغ طعم‌دارشده‌ای است که روی آتش کباب می‌کنند.

مانتی

مانتی کوفته‌های دست‌ساز و کوچکی از گوشت‌ چرخ‌کرده است که پس از پخته شدن با ماست و سسی متشکل از روغن، پاپریکا، نعنا و سیر سرو می‌شود.

بالیک اکمک

یکی از غذاهای نمادین ترکی که گردشگران علاقه زیادی به آن دارند، بالیک اکمک به شمار می‌رود. این اسنک از ساندویچی تشکیل می‌شود که محتویات آن ماهی کبابی، پیاز و سالاد است.

کارنیاریک

یکی از غذاهای متداول در رستوران‌های اصناف (کاسبان) ترکیه، کارنیاریک است. کارنیاریک متشکل از بادمجانی است که با گوشت چرخ‌کرده و جعفری پر شده است و روی آن را با سس گوجه‌ می‌پوشانند. خوردن این غذا همراه با برنج و گوجه توصیه می‌شود.

کوفته کادین بودو

یکی دیگر از انواع خوش‌طعم کوفته، کادین بودو است. این غذای نمادین ترکی از کوفته‌های گوشت چرخ‌کرده درست می‌شود که درون تخم‌مرغ و آرد غلتانده می‌شود و سپس درون روغن سرخ می‌کنند.

هونکار بیندی

هونکار بیندی یکی از غذاهای فوق‌العاده خوشمزه ترکی است و شامل قطعات مربعی گوشت بره می‌شود که روی پوره بادمجان قرار می‌گیرند. در تهیه این پوره، از کره و نوعی پنیر مخصوص ترکی به نام کاشار استفاده می‌شود.

کوزو تندیر

کوزو تندیر یکی از غذاهای سنتی و نمادین ترکی است که متشکل از گوشت پخته شده بره درون تنور می‌شود. امروزه نیز این غذا را به شیوه سنتی خود با گوشتی بسیار لطیف پخته می‌پزند و همراه با آن ایچ پیلاو (برنج با آجیل، تکه‌های جگر و کشمش) سرو می‌کنند.

ایزگارا بالیک

سفر شما به استانبول کامل نمی‌شود، اگر این غذای ترکی را نخورید. ایزگارا بالیک ماهی تازه کبابی است. این ماهی‌ بسته به فصل می‌تواند ماهی همسی (ماهی آنچووی)، ماهی لورک (خارماهی دریایی)، ماهی چوپرا (ماهی سیم)، ماهی ایستاوریت (کوسه ماکرل)، ماهی پالاموت (ماهی ماکرل) و ماهی لوفر (آبی‌ماهی) باشد.

پیده

این غذای نمادین ترکی را با شکل قایقی‌اش هرگز فراموش نمی‌کنید. پیده از نانی قایق‌مانند تشکیل می‌شود که درون آن را با انواع مختلف مواد از گوشت چرخ‌کرده گرفته تا اسفناج، تخم‌مرغ، سوجوک (سوسیس ادویه‌دار ترکی) و کوش باشی (قطعات طعم‌دار شده گوشت گوساله) پر می‌کنند.

یاپراک سارمرا

این غذای ترکی از برگ مو، کلم یا برگ چغندر پخته تشکیل شده است که با گوشت چرخ‌کرده یا برنج به همراه دانه کاج و کشمش پر می‌شود و سپس آن را مانند دلمه یا به صورت لوله‌ای می‌پیچند.

سو بورگی

بورک از خمیر لایه‌لایه نازکی درست می‌شود که محتویات داخلی متفاوتی از جمله اسفناج، گوشت چرخ‌کرده یا سیب‌زمینی طعم‌دار شده دارد و به شکلی پخته می‌شود که لایه بیرونی آن، ترد و شکننده باشد. سو بورگی نیز مشابه بورک است، با این تفاوت که پیش از پخت نهایی، خمیر را آب‌پز می‌کنند و بدین ترتیب محصول نهایی آبدارتر از بورک می‌شود.

برای کسی اطلاعات بیشتر راجع به تورهای ترکیه با شماره های زیر تماس بگیرید:

تلفن های تماس: 44012067 - 44012068 - 44040285

همچنین می توانید به منظور اطلاعات بیشتر درباره تورهای ترکیه به سایت «اروند سیر آریا» مراجعه کنید.


موضوعات مرتبط: گردشگری غذا ، اطلاعات سفر
برچسب: سفر به استانبول , غذای ترکی , دونر , استانبول

تاريخ: سه شنبه نهم مرداد ۱۳۹۷ |
.: Tourism & Travel Blog :.